Spirális, ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés
Egy igazi ellenáramú hővisszanyerős gépi szellőztetés - Egészségére!!!

Keresés a honlaponFriss, szűrt, ionizált levegőt szeretne a lakásába, akkor itt a megoldás: Bero'S®air

 

A 2014-es év elején szabadalmi oltalom alá helyezett, teljesen újszerű kialakítású, levegős, ellenáramú, hővisszanyerős, alumíniumlemezes hőcserélőmmel akár 25%-át is megtakaríthatja fűtési költségeinek.

A friss levegő amit a lakásunkba egy állandó lassú befúvással bejuttatunk, több szempontból is fontos:

1. Szűrt, oxigéndús levegő lesz az egész lakásban.

2. A ház építőanyagaiból, berendezési tárgyaiból kioldódó méreganyag koncentráció higul.

3. A lakás páratartalma szabályozhatóvá válik, ezáltal nem tud a pára kicsapódni, és az allergiát okozó penészesedés, gombásodás nem tud kialakulni.

4. Az állandó, lassú légmozgás miatt a fűtő (hűtő) felületekről jobban elvonható a hőenergia, ezáltal kisebb hőleadó felületeket kell beépíteni, valamint gyorsabban reagálnak a helységek a hőmérséklet változtatási szándékunkra.

5. Az általam tervezett és kivitelezett szellőztető rendszerek negatív iont fújnak be a helységekbe, mely jó illatot kölcsönöz a térnek, hiszen semlegesíti a rossz szagokat, megköti a lebegő por részecskéket, a polleneket, melyek a padlóra leülepednek, és a boldogság hormontermelésünket serkenti - tudományosan bizonyítottan antidepresszáns hatása van.

 

Akár a mobil telefonjáról is vezérelheti a hővisszanyerős gépi szellőztető rendszerét. Integrálható a lakás felügyeleti rendszerébe, vagy önálló mikrokontroleres rendszert is tudunk telepíteni.

 

 

A Bero'S air számítógép vezérelt rendszeréről

itt olvashat:

 

Egy átlagos lakás gépi szellőztetésénél ma 2,0-2,5 millió forint beruházási költségről beszélnek a neves külföldi szakcégek. Ismerje meg az általam kínált merőben újszerű rendszert, amit alapkiépítésben már nettó: 600-800,000 Ft-ból megvalósíthat, mely műszaki színvonalban a maximumra törekszik!

Én mindenből a legjobb minőséget ajánlom, nincsenek kompromisszumok.

Ez tetszeni fog:

Saját fejlesztésű talajhőkollektor rendszerünk 16-szor

hatékonyabb befektetés, mint egy napkollektor!

Ezt megnézem:

Egy kísérlet, amit a saját bőrén tapasztalhat meg:

Egy géppapír szintén 0,1 mm vastag. Helyezze a tenyerére, és leheljen rá. Ugye érzi a meleget? Most tegyen még egy A4-es lapot az előzőre, és leheljen! Én itt már nem éreztem meleget:( Sajnos a keresztáramú hőcserélők hőátvezető lemezei ennél 10-szer vastagabb papírlemezekből készülnek.  Az alumínium hővezetési tényezője 1615-ször jobb, mint a papíré, és mivel a vastagság is arányosan ront a helyzeten, így ezt még meg kell szorozni tízzel, ha tízszer vastagabb anyagon kell a hőenergiának átvándorolnia. Ha egy keresztáramú papír vagy műanyag anyagú hőcserélőre ráírják, hogy 80-95%-os hatásfokú, én már nem is tudom, mit írhatnék a 16150 -szer jobb hővezetésű hőcserélőmre.
Mivel egy igazságügyi szakértő megkérdőjelezte ezt a számot, leítam hogy jött ki:

Alumínium hővezetési tényezője: 210 W/mK osztva a papír hőv. tény.-vel: 0,13 W/mK és szorozva 10-zel, mivel a papír hőcserélők falvastagsága kb. 10-szer vastagabb, mint a 0,1 mm-es golyónyomott alumínium fóliám. Ebből jön ki az 16150-szer jobb hőátbocsájtás!

Ez a papír és a műanyag hőcserélőkre igaz. Ma már törekednek a gyártók az alumínium anyagú hőcserélők előállítására, de ezek is nagyságrenddel vastagabbak, vagyis ennyivel rosszabbul vezetik a hőt és az áruk többszöröse a hagyományosnak mondható papír és műanyag hőcserélőknek.


Energiákról számokban:

Egy átlagos méretű családi ház folyamatos szellőztetéséhez kb. 2000 W hőenergia visszapótlása szükséges, ha a nyílászárókon keresztül szellőztetünk az Eu-s iránynormák figyelembe vételével. A gépi szellőztetéshez 2 db ventilátor szükséges, melyeknek a fogyasztása 20-40 W. Európa több országában már évek óta nem adnak építési illetve használatbavételi engedélyt, ha nincs betervezve gépi szellőztetés. Magyarországon 2018. január 1-től fog ez az előírás hatályba lépni, ugyanis az építmény éves energiafelhasználását oly mértékben fogják szigorítani, hogy hővisszanyerős szellőztető rendszer nélkül nem lehet építési, illetve lakhatási engedélyt megszerezni.

5 évvel ezelőtt, mikor az első ilyen levegő-levegő ellenáramú hővisszanyerős alumíniumlemezes hőcserélőmet elkészítettem és a lakásunk felső szintjén beüzemeltem, nem a hőenergia megtakarítás volt az egyetlen ok, bár ki ne szeretne spórolni, hanem a lakókörnyezetem komfort növelése, amit a friss, oxigéndús és optimális páratartalmú (45-55 % nedvességtartalom) levegőtől vártam. Olyan passzív negatív ion generátort építettem a csőhálózatba, amivel meg tudtam oldani a csövek, levegőszűrők, a hővisszanyerős hőcserélő csírátlanítását is. Sajnos nem annyira köztudott, hogy a negatív ionok megkötik a lebegő szennyeződéseket, a szálló port, közömbösítik a füstöt és a kellemetlen szagokat. Ezt a technológiát már 45 éve használják, és Távol-keleten szinte már eladhatatlanok azok az elektromos berendezések, amik az általuk kibocsájtott elektroszmogot nem közömbösítik ezzel a módszerrel. A negatív ionok a boldogsághormont is stimulálják. Akit részletesen is érdekel ez a méltatlanul kezelt technológia, az Guglizzon rá, és többet is megtudhat róla. Én 3-féle mérőműszerrel tudom demonstrálni a befújt levegőben mérhető negatív ion jelenlétét.

 


Mibe kerül:
2014 szeptemberétől a be és elvezetőcsonkok bevezetésein úgy sikerült javítani, hogy 50%-kal meg tudtuk növelni az alumínium hőátadó felületeket úgy, hogy a hőcserélő belső ellenállása észrevehetően nem növekedett.
Egy 100-150 m2-es lakás gépi szellőztetésére alkalmas levegős ellenáramú hővisszanyerős lemezes hőcserélőm (4 cm Polisztirol burkolattal, és fémlemez borítással: 68*88*92 cm) nettó 230,000 Ft + 27% ÁFA.

 


A hővisszanyerős hőcserélőhöz adok 4 db digitális hőmérőt, amit egy rozsdamentes dobozba beszereltünk. Ezzel folyamatosan nyomon lehet követni a hővisszanyerést a hőcserélő csonkjain. Ilyet egyetlen egy gyártó nem mer megtenni, mert azonnal kiderülne, hogy mennyi a tényleges hatásfoka a keresztáramú hőcserélőknek. Egy rövid magyarázatot hallgathat meg az alábbi képre kattintva: A 24 fokos lakásból kiszívott levegővel a szabadtérből beszívott 11 fokos, friss levegőt 21 fokra melegíti fel az ellenáramú hővisszanyerős hőcserélőm.


A levegős ellenáramú hővisszanyerős hőcserélőmre nyugott lelkiismerettel vállalhatok akár

élettartam garanciát is, mivel semmilyen mozgó, kopó alkatrész nincs benne.

 

Ajánlatkéréshez kérem töltsön ki egy ajánlat kérő űrlapot!


Önállóan dolgozni tudó nem Budapest és környéki légtechnikusok, klímások és épületgépészek jelentkezését is várom, akik a szakszerű helyszíni szerelést el tudnák végezni a közreműködésemmel a lakhelyemtől távolabbi országrészeken is.

 

Érdeklődni:

Beró Szilárd - BudaBau Kft. - Bero'S air

tel:  +3630-7050-181

2049 Diósd, Vadrózsa u. 12.

adószám: 10821628-2-41

Email: szilard.bero@gmail.com


Ha kérdése van küldjön Emailt, vagy telefonáljon:

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot60W villamosenergia befektetésével akár 2000 W hőenergiát is megtakaríthat gépi szellőztetéssel